Csöpel Láma és Kovács Imre Barna: Titkos tanítások magyar mesékben

Évezredek óta az emberiség legnagyobb bölcsei egyetlen titkos dolgot tartanak a legfontosabbnak és a legnagyobb kincsnek.

- Vajon mi ez a kincs?
- Milyen gazdagságról beszélnek a bölcsek?

Erről szól ez a könyv.

A Belső Ösvény, amely ehhez a kincshez vezet, nem kötődik semmilyen valláshoz, bármely vallás hívei követhetik, sőt azok is, akik semmilyen vallással sincsenek kapcsolatban.

Ez az első könyv, amely hitelesen bemutatja a Belső Ösvény magyarul fennmaradt tanításait.

A könyvben magyarázott hagyomány a legrégibb eurázsiai Belső Ösvény tanítások három útját tartalmazza, amelyek a mai napig élő átadásban maradtak meg, mint titkos, szóbeli tanítások.

Ez a három út:

- a Táltosok Útja,
- a Gyémánt Út és
- a Nagy Teljesség Útja.

Ezek a tanítások képezik a könyv magyarázatainak az alapját és vezérfonalát.

A Belső Ösvény értelmezésében a múlt önmagában érdektelen, csakúgy, mint a gyökértelen újítások egymást követő sora. A hagyomány követése nem a múlt felidézése, hanem sok száz nemzedéknyi tanító tapasztalatának hasznosítása a jelen életünk kérdéseinek megoldására, ami a bölcsek által megnevezett kincs és gazdagság birtokában válik lehetővé.

Ez az a titkos tanítás, amely a kívülállók számára rejtett belső tapasztalatokra épül, és amelyet a mesék jelképes nyelve közvetít.

Ez a könyv az igazi értelmét mint a gyakorlás segédeszköze nyeri el. Ezért tartalmaz egy olyan részt, amely kifejezetten a gyakorlók számára írott útmutatás.

Ezek az oldalak a Belső Ösvény jelképeit tartalmazzák. Régi magyar írással és az abból alakított jelekkel íródtak, és csak a kulcsokat ismerő tanító személyes magyarázatával olvashatók el.

A „TITKOS TANÍTÁSOK” című ezen kiadványt a magyar mesékben a „Belső Ösvény” iránt érdeklődő olvasóink figyelmébe ajánljuk.