Bhante S. Dhammika – “Întrebări potrivite, răspunsuri corecte”

Asociaţia Buddhistă Theravada din România a tradus si tipărit un prim tiraj modest din cartea lui Bhante S. Dhammika “Întrebări potrivite, răspunsuri corecte”, pe care o distribuim gratuit. Doritorii sunt rugaţi să ne scrie, folosind formularul de contact.

O excelentă introducere în buddhism, cartea lui Bhante Dhammika “Întrebări potrivite, răspunsuri corecte” a fost tradusă până în pezent în 30 de limbi.

Bhante Shravasti Dhammika s-a născut în anul 1951 în Australia, într-o familie creștină și s-a convertit la buddhism la vârsta 18 ani. În anul 1973 a plecat în Thailanda cu intenția de a se călugări, apoi în Laos, Burma și în cele din urmă în India. Pentru următorii trei ani, a călătorit prin India învățând yoga și meditație, iar în cele din urmă s-a călugărit sub îndrumarea Venerabilului Matiwella Sangharatna, ultimul discipol al lui Anagarika Dharmapala.

În anul 1976 a călătorit în Sri Lanka unde a studiat Pali la Sri Lanka Vidyalaya, iar mai târziu a devenit cofondator și profesor la Centrul de meditație Nilambe din Kandy. De atunci și-a petrecut cea mai mare parte a timpului în Sri Lanka și Singapore. Bhante Dhammika a scris peste 25 de cărți și nenumărate articole despre buddhism și alte subiecte conexe. Prezenta carte (titlul original în limba engleză fiind „Good Question Good Answer”) este cea mai cunoscută dintre toate și a fost tradusă în 30 de limbi. De asemenea este cunoscut pentru prelegerile sale și a reprezentat buddhismul Theravada la Conferința Buddhistă Europeană „Millennium” în Berlin, în anul 2000.

Pe lângă meditația și filozofia buddhistă, Bhante Dhammika are un interes profund pentru topografia istorică a buddhismului, pentru tradiția pelerinajului și a străbătut toată India, dar și celelalte pământuri buddhiste. Alte domenii de interes includ istoria Indiei, arta și botanica. În prezent, Bhante Dhammika este consultantul spiritual al asociației „The Buddha Dhamma Mandala Society” din Singapore. Structurată sub forma unui dialog, prezenta carte îndeplinește promisiunea cuprinsă în titlu, aceea de a oferi într-un mod succint răspunsuri la cele mai frecvente întrebări despre buddhism.

Cartea poate fi descarcata in format pdf de aici.

Feedback-ul va fi foarte apreciat atât de traducatori, dar mai ales de autor.

Multumiri ptr donatie lui Ciprian Salagean!