Dharma Mountain Zen Cluj-Napoca


Blessings. You’re on your own. Together with everything.
Ed Espe
Zen este o școală mistică a budismului. În zen exercițiul principal este zazenul, meditația șezândă în liniște. În acest timp esența practicii este să fim complet prezenți cu ajutorul atenției focalizate pe respirație, postura și lăsăm să treacă orice mișcare ne apare în conștiință. Drumul zen este calea experienței proprii în toate elementele sale.

Toate tradițiile spirituale autentice, chiar și creștinismul, cunosc și aplică tehnica meditației în liniște ca o practică spirituală. În timp ce zăbovim pașnic în liniște și în momentul prezent ajungem față în față cu noi înșine, la un nivel de profunzime care pentru majoritatea dintre noi este de neimaginat în viața de zi cu zi. Scopul ultim al practicii zen este să transpunem experiența spirituală din sfera exercițiului formal (de ex. meditația șezândă), în situațiile vieții noastre de zi de zi.

Meditația zen ne poate îmbogăți pe fiecare dintre noi, indiferent de afilierea religioasă. Însă nu este neaparat pentru fiecare, putând provoca daune serioase în egoul nostru și crăpături în sistemul nostru de idei, păreri și probleme
(cerul albastru între nori).

Mai multe informații la Zsolt: 0751455145